Cees-Rein van den Hoogeband, Chef-arts NOC-NSF:

“De afgelopen twee maanden hebben verschillende afdelingen van enkele Nederlandse ziekenhuizen & focusklinieken een erkenning gekregen als High Performance Partner van TeamNL. Deze erkenning volgt op jarenlange samenwerking met de medische staf van TeamNL. TeamNL wil - in een steeds competitiever veld - met deze partners de medische kennis verder blijven ontwikkelen. Deze artsen en hun team bij Bergman Clinics, hebben onze sporters geweldig ondersteund over vele jaren en staan klaar om met hun expertise TeamNL te helpen bij het behalen van topprestaties in de toekomst. Als NOC-NSF benadrukken we met dit partnerschip onze waardering en vertrouwen in het team bij Bergman Clinics.”

Dr. henk van der Hoeven, orthopedisch chirurg Bergman Clinics:

“Een bijzondere eer, heel erg bedankt. Cor en ik zijn natuurlijk al jaren actief met medische zorg op topsportniveau. Zelf ben ik twee keer mee geweest met de Olympische ploeg, bij de Spelen van Athene in 2004 en Beijing in 2008. Daar is onze huidige werkwijze uit voortgekomen. Cor is als chirurg vooral gericht op knieblessures, ik doe knie, schouder, elleboog en soms enkels. Maarten is sportarts en behandelt vooral de niet-chirurgische problemen. Als er problemen zijn, kunnen we overleggen want de lijntjes zijn kort. Dat is vooral bij topsport belangrijk vanwege de snelheid.’’

Maurits Hendriks, TeamNL technisch directeur:

"We werken aan een omgeving waarin onze topsporters zo goed mogelijk tot hun recht komen. Zo goed mogelijk kunnen presteren. Daar past een samenwerking met de top van de medische expertise bij. Als er een blessure is of dreigt, dan is het erg waardevol dat we de best mogelijke hulp op medisch gebied kunnen vragen om bij te springen. Daar wordt TeamNL beter van. De formele erkenning van deze medische partners als High Performance Partner van TeamNL past binnen deze ontwikkeling."
"Veel specialisten en hun teams zetten zich belangeloos en vaak in vrije uurtjes in om topsporters zo snel en goed mogelijk te begeleiden op medisch gebied. Dat wordt ook mogelijk gemaakt door hun werkgevers. Die extra inspanningen van specialisten, centra en instellingen hebben de topsportgeneeskunde in Nederland afgelopen jaren op de kaart gezet. Wij zijn ons daar als medische staf van TeamNL zeer van bewust, en daarom benoemen we nu die verschillende instellingen als TeamNL High Performance Partner."

Over het artsen-team:

Dr. Henk van der Hoeven is gespecialiseerd in de behandeling van schouder en knieletsel en sport gerelateerde aandoeningen en is sinds 2006 werkzaam bij Bergman Clinics in Naarden. 

Dr. Cor van der Hart heeft als aandachtsgebieden binnen de orthopedische chirurgie: Arthroscopie onderste extremiteit, bandletsel knie, osteotomie, traumatologie/ post-traumatische afwijkingen en sportletsels. Cor van der Hart is sinds 2010 werkzaam bij Bergman Clinics in Naarden.

Dr. Maarten Moen werkt als sportarts bij Bergman Clinics. Anders dan de orthopedisch chirurgen verhelpt een sportarts sportblessures zoveel mogelijk zonder operatieve ingreep. Maarten Moen is sinds 2012 werkzaam bij Bergman Clinics in Naarden. Naast zijn werkzaamheden bij Bergman Clinics is Maarten Moen ook teamarts van o.a de olympische selecties van het boksteam, het mannen waterpoloteam, het honkbal team en de hippische sport.